Cambridge Xtreme 9,5° zsindely

Cambridge Xtreme 9,5° zsindely - Cambridge Xtreme 9,5° - Amazon Green (43)
Cambridge Xtreme 9,5° - Amazon Green (43)
Colour

Cambridge Xtreme 9,5° zsindely

Csapjunk a közepébe: az IKO Cambridge Xtreme 9.5° a legjobb választás, ha a tökéletes építészeti zsindely tetőkről van szó. Ebben a dimenziónális zsindelyben minden megvan: exkluzív megjelenés, lenyűgöző alsó tetőlejtés határérték (9,5°), a tetőformák széles skálája, extrém biztonság a tetőjének...

Az IKO Cambridge Xtreme 9.5° az ideális megoldás sokféle projektre. Akár egy “egyszerű” (lakó) házat vagy egyedibb építészeti projekteket szeretne építeni, például egy modern plázát vagy exkluzív hotelt, ez a tetőzsindely minden igényt kielégít.

Termékadatok

Roof Shingle length (according to norm EN544) 1038 mm (± 3)
Roof Shingle width (according to norm EN544) 349 mm (± 3)
Weight ± 11,8 kg/m²
Coverage/bundle  3,10 m²
Roof Shingles/bundle 20
Bundles/Pallet 45
Granule adhesion (EN 12039) max. 1,2 g
Tensile length* (EN 12311-1) 800 N/50 mm
Tensile width* (EN 12311-1)      550 N/50 mm
Elongation length + width (EN 12311-1) 3,5%
Nail tear resistance (EN 12311-1) 130 N
External fire performance BroofT1
Reaction to fire                class E
Declaration of Performance (DOP) www.ikodop.eu
Platinum warranty 15 years
Total warranty - warranty system 30 years

Letöltések

Alkalmazástechnikai útmutató file
Egyéb dokumentumok

Xtreme tetőlejtés = 9,5°-tól egészen 90°-ig

Nem sokkal ezelőttig a tető zsindelyeket csak minimum 15°, maximum 85° tetőlejtés között ajánlották. Az IKO Cambridge Xtreme könnyen túlszárnyalja ezt a minimum tetőlejtés elvárást, lenyűgöző 35%-kal!
Más tetőfedő anyagokkal ellentétben, melyek ehhez a minimum 15° tetőlejtéshez vannak limitálva, az IKO Cambridge Xtreme 9.5° zsindely felrakása már 9,5°-tól(!) lehetséges.
Ami pedig a maximum tetőlejtést illeti, ez az öntapadó zsindelyt akár függőleges falakon is lehet alkalmazni, így az IKO Cambridge Xtreme 9.5° egy egészen új univerzumát nyitja meg a lehetőségeknek a magastetőket illetően: olyan kevéstől mint 9.5° (!) egészen 90°-ig. Így már nincs határa az építészeti projektjeinek!

Tető kalkulátor: Számolja ki, mennyi zsindelyre és tartozékra lesz szüksége következő projektjéhez!

Minden tetőgeometriához alkalmas

Az alkalmazhatóságnak ez a széles határa azt is jelenti, hogy számos különböző tetőformát le lehet fedni az IKO Cambridge Xtreme 9.5°-tel: egyszerű nyeregtetőtől, előkelő manzard tetőjig, sátortetőtől ívelt torony tetőig, tetőablaktól homlokzatig.
A 90°-os maximum meredekségének köszönhetően Ön akár egy falat is lefedhet az IKO Cambridge Xtreme 9.5°-tel, mely egyedi stílust kölcsönöz építészeti projektjének.

Meggyőző ellenállás szél hajtotta esővel szemben

Az öntapadó hátoldalnak köszönhetően ez az erős és strapabíró zsindely ellenáll még a legerősebb szél által hajtott esőnek is. Az IKO Cambridge Xtreme 9.5° tesztelés a KIWA-BDA Intézet Hollandia -ban történt és eredménye meghaladja a CEN/TR 15061:2012 szabványt. Ez a szabvány előírja a 47 km/órás szél ellenállást és a 89mm/órás esőzés ellenállását. Ezek az extrém körülmények Európában maximum 50 évente egyszer fordulnak elő (BRE Intézet szerint). Ezen felül az IKO Cambridge Xtreme 9.5° tökéletesen ellenállt a 61 km/órás szélnek és 120 mm/óra esőnek is!
Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az IKO Cambridge Xtreme a megfelelő tetőfedési választás az extrém időjárási körülményekhez.

Cambridge Xtreme 9,5° laminált öntapadó IKO zsindely - a legbiztonságosabb megoldás minden tetőfedési projekthez

Ez a lenyűgöző ellenállás és extrém tetőlejtés nem az egyetlen oka annak, hogy az IKO Cambridge Xtreme 9.5° a legjobb választás az építészeti projektjéhez. A zsindely nagyobb mérete (Az IKO Cambridge Xpress-hez hasonlóan) villámgyor zsindely felrakást tesz lehetővé és a 7 természetes színével minden tetőhöz illik.

Az Ön előnyei ezzel a kivételes Cambridge Xtreme 9.5° tetőzsindellyel:

 • Xtreme tetőlejtés: ≥ 9,5° (!) / ≤ 90°
 • Xtreme ellenállás erős eső és szél ellen -
  Egyetlen más zsindely sem kínál nagyobb ellenállást a szél hajtotta esővel szemben, extrém időjárás (vihar, jégeső) esetére. A KIWA-BDA Institute Netherlands tesztelte és hagyta jóvá 2014-ben.
 • Xtreme egyedi: a világ első laminált, öntapadó zsindelye
 • Xtreme súly: zsindely fedésben a 11,6 kg-os négyzetméter súly jelentősnek számít, ami a szélellenállást nagyban fokozza.

Ellenáll vajon az IKO Cambridge Xtreme 9,5° zsindely a zuhogó esőnek és a viharos szélnek?

A kisfilm keretében láthatja milyen jól áll ellen a Cambridge Xtreme 9,5° a zuhogó esőnek és a viharos szélnek.

Tartozékok

Zsindely felrakási útmutató:

Professzionális tetőfedők számára nagyon egyszerű a zsindely felrakása:

 1. A fogadó felület fa vagy beton felület, amit vízzáró IKO alátétlemez fed.
 2. Rögzítsük a zsindelyeket IKO zsindelyszöggel.
 3. Négyzetméterenként kb. 35 szögre lesz szüksége. A gerinc, vápa és élgerinc könnyedén kialakítható költséges tartozékok vásárlása nélkül.
 4. Használjon Superglass 3TAB zsindelyeket a gerincek és élgerincek fedéséhez.
 5. Fordítson fokozott figyelmet a tetőszerkezet kiszellőztetésére és szigetelésére a hosszan tartó tetőfedés kialakítása érdekében - csökkentve ezzel a fűtési és hűtési költségeket

Eresz-, orom- falszegély lemezek illetve a kémény körüli bádogozás szükséges.

Zsindely felrakási útmutató fájl: 

Application instruction file