Lightning protection system installed on shingle roof

Miért annyira fontos az otthonom villámvédelme?

A nyár az az időszak, amikor fokozott vihartevékenységgel szembesülünk, amelyet gyakran heves villámlás kísér. Bár ez tagadhatatlanul látványos természeti jelenség, nagyon gyakran okoz mégis nagy károkat, sokszor tragédiákat. Otthonának villámvédelme megvédheti az Ön és szerettei életét, az otthonát, mindent, ami benne van és az összes elektronikus eszközt! Mindezeket megvédheti azáltal, hogy otthonának bitumenes tetőzsindellyel fedett tetőjét szakértő által felszerelt villámhárítóval látja el.

Azt sajnos nem tudja elkerülni, hogy esetleg villámcsapás érje házát, de professzionálisan kialakított villámhárító rendszerrel a nullára csökkentheti a villámcsapás negatív hatásait!

A villámvédelem rövid magyarázata

A villámhárító rendszer feladata tulajdonképpen meglehetősen egyszerű. Olyan, szakértők által kialakított útvonalat kínál fel, amin a villám végigszaladhat. Amennyiben otthona szakszerűen felszerelt villámvédelemmel van ellátva, úgy a villámcsapás romboló erejét biztonságosan a földbe vezeti. Így az Ön otthona, szerettei, értékei sértetlenek maradnak. A villámvédelmi rendszer több alkotóelem kombinációjából áll, mint a tetőre szerelt rudak, a kábelezés, a földbe helyezett elektródák, stb. amelyek feladata a villámcsapás elvezetése és az épület és az abban tartózkodók védelme.

Villámhárító tartó zsindelytetőhöz

Villámhárító tartó zsindelytetőhöz

Szakszerű telepítés

Egy szakszerűen telepített villámhárító rendszer nem csak nyugalmat jelent Önnek és családjának a villámokkal tarkított viharok idején, de az épület értékét is emeli. Otthona értékének megőrzése érdekében elengedhetetlen, hogy a villámhárító rendszert szakértő, képzett és akkreditált kivitelező végezze. A villámvédelmi rendszer minden egyes elemének meg kell felelnie a helyi előírásoknak.

Villámhárító rendszer egy IKO Cambridge Xpress 52 zsindelytetőn

Figyelem: manapság több biztosító társaság csak abban az esetben köt otthon biztosítást házára, amennyiben az rendelkezik működő villámvédelemmel. Ennek kialakításán mindenképpen megéri elgondolkodni!